Životopis:

Claire Danes se narodila 12. dubna 1979 v New Yorku. Od dětství studovala moderní tanec, navštěvovala herecké kursy a hrála na mimobrodwayských jevištích. Do středu zájmu se poprvé dostala díky televiznímu seriálu My So-Called Life (Tak tohle je můj život) ve kterém si zahrála patnáctiletou Angelu Chase. Za tuto roli získala Zlatý glóbus a nominaci na cenu Emmy. Nedávno si zahrála ve filmu Igby Goes Down režiséra Burra Steerse, ve kterém se objeví po boku Susan Sarandon, Jeffa Goldbluma, Ryana Phillippe a Kierana Culkina. Spolu s Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep a Allison Janney se objevila také v oscarovém dramatu Stephena Daldryho Hours, pojednávajícím o třech ženách z různých generací, které spojuje vášnivý obdiv k tvorbě Virginie Woolfové.

Filmografie:

Terminator 3: Rise of the Machines (2003) ... Kate Miller

Flora Plum (2002) ... Flora Plum

It's All About Love (2002) ... Elena

Hours, The (2002) ... Julia

Igby Goes Down (2002) ... Sookie Sapperstein

Brokedown Palace (1999) ... Alice Marano

Misérables, Les (1998) ... Cosette

Rainmaker, The (1997) ... Kelly Riker

U Turn (1997) ... Jenny, Toby's Girlfriend

Romeo + Juliet (1996) ... Juliet

Odkazy do webu:

ClaireDanes.com - oficiální stránky (anglicky)

Claire-Danes.mysteria.cz (česky)

Terminátor 3: Vzpoura strojů (Terminator 3: Rise of the Machines). Ochranné známky Terminator 3 a T3 jsou majetkem Intermedia

and C-2 Pictures. Použité fotografie, texty, audiovizuální ukázky a další zde uveřejněné části mohou být zatíženy autorským právem.

Stránky jsou součástí www.schwarzenegger.cz. Realizace © 2003-2009 Lukáš Sýkora. Jste návštěvníkem od 1.9.2003. On-line