Životopis:

Herečka a modelka norského původu Kristanna Loken se narodila 8. října 1979. Svou modelingovou kariéru zahájila velmi brzy – již v 15 letech. Práce ji přivedla do USA, konkrétně do New Yorku, kde v současné době žije. Záhy se uplatnila i jako herečka. V nedávné době se objevila v několika nezávislých celovečerních filmech včetně Panic, Gangland a Academy Boyz. Má za sebou také spoustu epizodních rolí v televizních seriálech, mezi které patří Philly, Právo a pořádek nebo Just Shoot Me! Známou se stala zejména díky roli Sarah v seriálu D.C. a postavě Taji, kterou ztvárnila v populárním seriálu Mortal Kombat: Conquest. Kromě toho si zahrála v seriálech Unhappily Ever After, Pensacola: Zlatá křídla a Aliens in the Family.

Filmografie:

Terminator 3: Rise of the Machines (2003) ... T-X (Terminatrix)

Academy Boyz (2001) ... Linda Baker

Panic (2001) ... Josie

D.C. (2000) TV seriál ... Sarah Logan

Mortal Kombat: Conquest (1998) TV seriál ... Taja

Pensacola: Wings of Gold (1997) TV seriál ... Janine Kelly

Aliens in the Family (1996) TV seriál ... Tiffany Kindall

Unhappily Ever After (1995) TV seriál ... Sable O'Brien

As the World Turns (1994) TV seriál ... Dani Andropolous

Odkazy do webu:

KristannaLoken.net - oficiální stránky (anglicky)

Kristanna.com - oficiální stránky (anglicky, norsky)

dedicated to the actress/model (anglicky)

Terminátor 3: Vzpoura strojů (Terminator 3: Rise of the Machines). Ochranné známky Terminator 3 a T3 jsou majetkem Intermedia

and C-2 Pictures. Použité fotografie, texty, audiovizuální ukázky a další zde uveřejněné části mohou být zatíženy autorským právem.

Stránky jsou součástí www.schwarzenegger.cz. Realizace © 2003-2009 Lukáš Sýkora. Jste návštěvníkem od 1.9.2003. On-line